Mesta signerer Værnestunnelen

Mesta entreprenør signerer denne uka kontrakten med Statens vegvesen om bygging av Værnestunnelen. Byggestart vil bli i midten av oktober.

Delprosjektleder i E6 Trondheim-Stjørdal Lars Bjørgård er klar for byggestart.

- Vi er fornøyde med at vi har fått entreprenøren på plass, og at arbeidet snart kan starte. Det er en utfordrende og spennende jobb vi har foran oss, og vi er glade for at vi har fått til et godt samarbeid med Avinor, sier Bjørgård.

Et nært samarbeid med flyplassen

Tunnelen skal gå under rulle- og taksebanen til Trondheim lufthavn Værnes, og man må ta sterkt hensyn til det under byggearbeidet. Det er strenge restriksjoner på anleggsarbeidet som skal foregå her, derfor må flyplassen nattestenges i perioden fra mars til juli neste år mens tunnelarbeidet foregår. Avinor skal selv gjøre en del arbeider ved flyplassen i denne perioden.

Trafikken går som vanlig

Den nye tunnelen får to felt, og skal ta biltrafikken som kommer sørover på E6, mens den gamle tunnelen som i dag tar trafikken fra begge sider, skal ta biltrafikken som går nordover på E6.

- Trafikken skal fortsette å gå gjennom den gamle tunnelen mens vi bygger den nye. Trafikken blir altså ikke hindret i byggeperioden. Bilistene vil med andre ord bli lite berørt av at vi bygger ny tunnel rett ved siden av, sier byggeleder Odd Kåre Myren.

Økt anleggstrafikk

Men det bilistene vil merke i tida framover er at det blir økt anleggstrafikk i området. Det er etablert en anleggsveg ut i strandsonen som møter E6 like nord for Værnestunnelen, og en anleggsveg som møter riksveg 705. Disse brukes både av Statens vegvesen og av Avinor. Jernbaneverket driver fjelltunnel gjennom Gevingåsen, og steinen derifra bruker Avinor til å utvide rullebanen ved Trondheim lufthavn Værnes mot vest. Dermed blir det en del trafikk av steintransporten. I tillegg kommer anleggstrafikken i forbindelse med byggingen av den nye Værnestunnelen.

Arbeidet med Værnestunnelen vil ta to år, så i oktober 2011 skal den stå ferdig.

Tverås Maskin og Transport bygger Ligaardkrysset

Stjørdalsfirmaet Tverås Maskin og Transport har fått jobben med å bygge den nye rundkjøringa til E14 på Ligaard i Stjørdal etter at de leverte det laveste tilbudet på litt i overkant av 22 millioner kroner. Kontrakten er signert og de setter spaden i jorda så snart det er praktisk mulig. Rundkjøringen skal være ferdig i juli 2010.