ÅF ruster opp i nord

Rune Bjørkås er ansatt i ÅF som avdelingsleder for VVS i Mo i Rana/ Mosjøen. Bjørkås startet i sin nye jobb 3. august, og får ansvar for å bygge opp VVS- seksjonen lokalisert i Mosjøen.

Bjørkås er utdannet VVS- ingeniør og kommer sist fra ventilasjonsentreprenøren Ingeniørfirma A. Hamstad AS, hvor han gikk fra å være prosjektleder til å jobbe som regionsjef og bygget opp og drev avdelingen i Mosjøen. Bjørkås gleder seg nå over nye utfordringer i ÅF.

- Etter totalt 20 år på entreprenørsiden ser jeg frem til å ta fatt på VVS-faget med en ny innfallsvinkel der hovedoppgavene vil være prosjektering av VVS-tekniske anlegg samt å bygge opp og drive avdelingen for Helgeland, sier Bjørkås.

Avdelingen er sammen med søsterkontoret i Mo i Rana allerede engasjert i prosjekter for blant annet Statsbygg og kommunen, samt for private aktører.

- Vi ser en økende vekst i etterspørselen etter teknisk VVS-faglig kompetanse i Helgelandsområdet. Vi er veldig fornøyde med å ha Rune på plass i Mosjøen, og tror han kan være med å videreutvikle en avdeling med god fremgang, sier regionssjef for ÅF Region Nord, Thore L. Jacobsen.

ÅF er et av Europas ledende tekniske konsulentselskaper og kombinerer avansert ingeniørkunst med fremtidsrettet teknikk.

ÅF har i dag ca 4500 medarbeidere på tvers av landegrenser. ÅF i Norge omfatter ca 140 ansatte, hvorav regionen i Nord-Norge utgjør rundt 30 personer. Region Nord har et tett tverrfaglig prosjektsamarbeid mellom avdelingene i Mosjøen, Bodø og Sortland.