Snart betongdag

12. og 13. oktober er det igjen klart for Norsk Betongdag og SINTEF - NTNUs Betonginformasjonsdag i Trondheim.

Klikk her for å melde deg på

Våren og sommeren 2009 var preget av finanskrise, tømming av ordrereserver, permisjoner og oppsigelser. Hva er status quo for BAE-bransjen høsten 2009, hvordan er fremtidsutsiktene og hvordan møte utfordringene? Kan vi snart se lysere på livet? Administrerende direktør i BNL, Ketil Lyng oppsummerer og spår.

Betong er et miljøvennlig materiale. Dette hevdes og blir i stadig større omfang dokumentert. Spesielt i driftsfasen kan betongen som materiale utnyttes for å redusere energibruken. Hva er termisk masse, hvordan bruke betongen for å utnytte dens termiske masse og hvordan argumentere for dette til byggherrer og beslutningstagere. Vi vil få en gjennomgang av Rasmus Høseggen som har utført en Ph.D studie om temaet.

Torgeir Wiig fra Veidekke presenterer Miljøbygget i Trondheim, byggherrens konkrete mål og visjoner, og hvordan involvering i planleggings- og byggeprosessen har foregått for å nå de strenge energimålene.

Erfaringsdeling og kompetanseoverføring er en forutsetning for faglig utvikling og for redusere feil i planlegging og utførelse. Elisabeth Schjølberg fra Multiconsult presenterer prosjektet Befri og Bevare.

Nye estetiske muligheter for betong ved bruk av grafisk design på betongflater, spennende bruprosjekter, erfaringer knyttet til materialtekniske nyvinninger og orientering om nye standarder bør være av interesse for den som ønsker å følge med i utviklingen.

I 2007 fikk det norske betongmiljøet en unik mulighet gjennom opprettelsen av Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) COIN, Concrete Innovation Centre, SINTEF Byggforsk er vertsinstitusjon og NTNU samt bedrifter er med som partnere. Med et budsjett på 200 mill kr fordelt over åtte år har senteret som mål å bringe norsk betongforskning fram i verdenseliten. På SINTEF - NTNUs Betonginformasjonsdag får vi en status for arbeidet i COIN og presentasjon av noen av prosjektene.

Det tradisjonelle besøket på UKA arrangeres søndag 11. oktober, mens fellesmiddagen arrangeres mandag. Arrangementet er et åpent forum for alle betonginteresserte.