Over 30.000 har ikke sendt inn årsregnskap

Da Regnskapsregisteret sjekket status 1. september 2009, manglet 30 818 årsregnskap for regnskapsåret 2008. Dette er en liten økning i forhold til i fjor.

For en rekke organisasjonsformer er dette første året de blir ilagt forsinkelsesgebyr. Blant disse er det norskregistrerte utenlandske foretak, NUF, som utgjør hoveddelen, med 5 037 ikke leverte årsregnskap.

Av de enhetstypene som tidligere er ilagt forsinkelsesgebyr, er det fortsatt aksjeselskap (22 251), stiftelser (1 199) og borettslag (327) som utgjør hovedmengden.

Frist 31. August

– Det var gitt frist til 31. august for å sende inn årsregnskapet elektronisk. Det er lurt av etternølerne å sende inn årsregnskapet gjennom Altinn, for da vil forsinkelsesgebyret bli mindre, sier underdirektør Harald Alstad ved Regnskapsregisteret.

Brev med påminnelse

Nå begynner Regnskapsregisteret å sende ut brev til alle enhetene som fremdeles har løpende forsinkelsesgebyr. Både enheten som gebyransvarlig og alle de som kan bli solidarisk ansvarlige, får tilsendt brev.

For aksjeselskap, allmennaksjeselskap og boligbyggelag som ikke sender inn årsregnskapet innen seks måneder etter at fristen gikk ut, vil Regnskapsregisteret sende melding til tingretten, som så avgjør om enheten skal tvangsoppløses.