Siste forprosjekt klart

Arkitekter og rådgivere i Team St. Olav har lagt fram nytt forprosjekt for Kunnskapssenteret - siste bygg i det nye universitetssykehuset. Senteret skal stå ferdig sommeren 2013.

Etasje for etasje

5. og 6. etasje

Sengetun - infeksjon og hud

4. etasje:

Kontorer – NTNU, Kontorer - St. Olav

3. etasje

Medisinsk bibliotek, Laboratorier og kontorer - NTNU

2. etasje:

Medisinsk bibliotek, Smertesenter – polklinikk, Seminarrom

1. etasje:

Hud - poliklinikk m. lysbehandling, Vestibyle, Kantine, Auditorier, Service/handel

Underetasje:

Auditorier , Vrimleareal , Garderober

Brutoareal: ca. 17 500 kvm

Byggestart: mai 2011

Byggeslutt: juli 2013

Arealet i Kunnskapssenteret fordeles 50–50 mellom universitet og sykehus. Den kliniske delen omfatter Avdeling for infeksjonssykdommer, Hudavdelingen og Nasjonalt kompetansesenter for sammensatte lidelser (Smertesenteret). Det blir ikke operasjoner og bildediagnostikk i Kunnskapssenteret, skriver Helsebygg Midt-Norge på sin nettside.

NTNUs Institutt for kreftforskning og molekylær medisin blir svært sentral i Kunnskapssenteret som vil romme to store auditorier og universitetssykehusets hovedbibliotek. St. Olavs internundervisning hører også hjemme i lokalene.

Dette siste sykehussenteret på Øya bygges mellom Gastro- og Nevrosenteret, der høyblokka står i dag. Byggearbeidet starter når blokka er revet, våren 2011.

Kunnskapssenteret blir oppført i tre etasjer, og sørfløya kommer til å vende mot den framtidige sykehusplassen. Fasaden her får et mangeartet utrykk med lette materialer som glass, stål, treverk og fargede partier.

I tillegg til sørfløyas seks etasjer, blir det oppført en fire-etasjers vestfløy mot Gastrosenteret og en østfløy med tre etasjer mot Nevrosenteret.

Noe av senteret sørfløy blir avsatt til service- og handel (som apotek), men Helse Midt-Norge har redusert arealet som var planlagt for kommersiell drift.