Start med det enkle

Det er ikke grenser for oppfinnsomhet som brukes når nye smarte energiløsninger skal presenteres. Miljøorganisasjonene trapper nå opp retorikken – og Norge fremstilles som en versting-nasjon når det gjelder klima. Mange synes å ha glemt at det aller meste som produseres av elektrisk strøm her i landet er ren, fornybar energi. Nå skal politikerne forledes til å satse på dyre og ofte ufornuftige innretninger som gir kostbar energi tilbake.

Vi spør – hvorfor ikke gjøre det enkelt. Sats videre på foredling av den vannkraften vi har. Mye energi kan frigjøres ved opprusting av eldre kraftverk. Bygger vi også ut en del av de vassdragene som fortsatt er urørte, kan vi få enormt mye strøm. Selvsagt skal vi følge med på alt som er nytt. Men dessverre er miljøorganisasjonene blendet av alle nye og ”fantastiske” løsninger.

Bruker vi heller noen kroner på å isolere og tette den eksisterende bygningsmassen, kan vi samtidig frigjøre enormt med energi som vi kan selge til de land som ikke er velsignet med ren vannkraft. Problemet for den akademiske del av miljøorganisasjonene er at dette ikke er fancy nok. Men vi sier nok en gang – start med det enkle.

Ellers burde kanskje den tidligere statsråden Åslaug Haga gått litt stillere i dørene. Det er greit å skifte beite, men tilliten til politikerne blir ytterligere svekket når man til de grader fortaler gamle standpunkter - og det nærmest over natten.

Vi tror nok Haga vil gjøre en god jobb for Norsk Industri, men det er viktig at man ikke snubler i starten.