Ny trebehandling av vindu

I samarbeid med tyske Münchinger presenterer Nordvest Vinduet en helt ny trebehandling av vindu på det norske markedet. Trebehandlingen gjør vinduet helt behandlingsfritt og råtefritt.

- Vi har tro på at dette er framtiden for vindu, ikke minst i værharde strøk i Norge, sier administrerende direktør Jonny Almenning i Nordvest Vinduet til Byggeindustrien.

Furubehandlingen som blir gjennomført av Münchinger Holz i Tyskland går under navnet Belmadur. – Trevirket blir satt i en tank som vekselvis blir vakuum- og trykkbehandlet. Til slutt går det gjennom en varmebehandling, forklarer Almenningen. Kort fortalt blir treets egenskaper forbedret og det vil ikke ha behov for impregnering før det blir malt.

- Vinduene er klassifisert i høyeste biologiske varighetsklasse og Belmadur kan ikke skades av mikroorgansimer, sier han.

Nordvest Vinduet tester ut responsen på messa Bygg Reis Deg 2009. – Vi setter fokus på varighet og tror det er riktig i forhold til miljøet, derfor har vi også stor tro på trebehandlingen, sier han.

Almenningen framhever at vinduene er produsert av ”kortreist” tømmer, og det derfor ikke bidrar til økte klimautslipp sammenliknet med tømmer som kommer fra eksotiske områder i verden.