Klimavennlig foredrag

Hydro-direktør Birgitte Holter ønsket selv å bidra til å spare CO2-utslipp, da hun torsdag skulle holde foredrag om energieffektive og bærekraftige bygg under konferansen i tilknytning til "Bygg Reis Deg"-utstillingen på Lillestrøm.

Birgitte Holter, som er ansvarlig i Hydro for salg og markedsføring av ekstruderte aluminium-produkter i Europa, er styreleder for FNs klimainitiativ for bygg, "United Nations Environment Program`s Sustainable Buildings and Climate change Initiative".

Hennes foredrag på "Bygg Reis Deg” hadde tittelen "The Global Challenge – CO2 Emission: The global emission & energy challenge and the construction industries’ role".

Holter var imidlertid ikke selv til stede på konferansen, og akkurat det gjorde hun et poeng av.

Hun åpnet foredraget på tradisjonelt vis med å si “Dear ladies and gentlemen”, men la deretter til "eller rettere sagt; kjære usynlige damer og herrer".

Uttrykket "usynlig" skyldtes at hun ikke selv kunne se deltakerne på konferansen. For å bidra til å spare CO2-utslipp hadde hun droppet flyreisen til Norge fra sitt kontor i Lausanne i Sveits. Foredraget ble gitt i form av en forhåndsprodusert slidespresentasjon med tale til.

Den noe uvanlige formen for konferanseforedrag var ment å demonstrere at det er fullt mulig å gi en presentasjon for et internasjonalt publikum uten samtidig å etterlate seg et økologisk fotavtrykk med klimautslipp knyttet til fysisk å reise fra et sted til et annet.

Og det dannet en virkningsfull innledning til et foredrag om hvordan det er mulig å minske klimautslippene ved å satse på løsninger for mest mulig energieffektive og miljømessig bærekraftige bygninger.

Se Birgitte Holters foredrag her