Petter Solberg til Bygg Reis Deg

Petter Solberg lader opp til VM med forrykende rallyshow på Bygg Reis Deg.

Neste helg er det rally-VM i Spania. Oppvarmingen skjer på Bygg Reis Deg fredag 25. september kl 17.

Det er Hellvik Hus AS som har hyret inn Petter Solberg. Kjeden er sponsor for den verdensberømte rallyføreren fra Spydeberg fram til 2011.

– Det blir sperret av et større område på utsiden av utstillingshallene, der Petter skal kjøre og herje på. Jeg har sett dette før, og kan love at det er et forrykende show han setter i gang, sier kjedesjef Mikael Stapnes i Hellvik Hus AS.

En av publikummerne vil bli trukket ut til å sitte på med Solberg et par runder.

– Jeg har ikke prøvd selv, men det refereres til som et større kick enn å hoppe i fallskjerm, sier Stapnes.

Petter Solberg blir også på Hellvik Hus’ messe-stand fredag ettermiddag.

Så hvorfor rallykjøring på en byggmesse? Bygg Reis Deg er for både fagfolk og amatører. Av fagfolkene er tre av fire besøkende menn.

– Vi tror nok Petter Solberg har et godt nedslagsfelt her. I Hellvik Hus har vi mottoet ’’Bygg med glede’’. Og Petter er en gladgutt, som passer bra til et sånt slagord. Byggmestrene våre syns det er kult å ha Petter Solberg på capsen, sier Stapnes.

Petter Solberg, som vant hele rally-VM i 2003, ble plutselig stående uten team da Subaru trakk seg foran årets sesong. Men Solberg klarte å samle nok sponsorstøtte til å starte sitt eget privat-team, og kjører nå Citroën.

– I går var han og prøvekjørte den nye bilen sin, Citroën C4, som han skal kjøre i Spania neste helg, sier Stapnes.

Den nye spares til VM-runde, Solberg har en egen bil stående i Norge til å ta seg av krumpspringene på Lillestrøm fredag.