Flere nyheter fra Wienerberger

Teglsteinprodusenten Wienerberger som driver Norges eneste teglverk, Bratsberg Tegl i Lunde i Telemark , har med flere nyheter til Bygg Reis Deg.

- Det er et utvidet tegl-sortiment i spekteret hvitt, grått og svart, sier teknisk sjef Tove Narvestad til Byggeindustrien. Dette er stein slom produseres på Bratsberg. Dette er også prisgunstige produkter i forhold til importerte produkter.

I tillegg har vi et utvidet sortiment på håndbanket stein. Eneboligbyggere er interessert i den typen. Vi har fått mange konkrete henvendelser her på messen fra folk som skal bygge i tegl. Det er ikke vil om at interessen for murverk er sterkt stigende innenfor enebolig-markedet.

For første gang viser vi frem Bratsberg basic som er en optimal pussbærer. Sammen med tilpassede puss-løsninger vil man få et meget godt resultat som også er konkurransedyktig i forhold til andre puss-systemer.

Vi har også et mye større marktegl-utvalg. Det er spesiell interesse for den mørke, nærmest svarte typen. Mange flere ser sammenhengen mellom vegg og belegning på bakken. Marktegl er dyrere enn betong belegningsstein, men likevel foretrekker stadig flere tegl. Vi har en variant fra Sverige. Resten kommer fra Tyskland. Vi stiller svært store krav til de produkter vi importer slik at vi vet at de tåler norsk klima.