Tar utfordringene

Når man vandrer rundt på den store Bygg Reis Deg-messen blir man virkelig klar over at byggevareprodusentene har tatt de nye klima- og energikravene på stort alvor. I løpet av kort tid har industrien utviklet en rekke nye løsninger og mange produkter er sterkt forbedret. Vi ser også en radikal utvikling i bedre og sikrere verktøy. Dette vil opplagt gi en god helsegevinst og et bedre arbeidsmiljø.

Vi ser også at mange leverandører innen byggevare nå har et bredere sortiment enn før. Det betyr at konkurransen blir hardere. Økt konkurranse ka n gi lavere pris til forbruker og til proffkunder, men Spesielt har det skjedd mye år det gjelder tett bygg.

Men det at BMC nå sender ut sine sementer og mørtler i plastsekker blir tatt som en stor nyhet ute på byggeplass. Mange har opplevd at mye råstoff er blitt ødelagt av regn og fukt. Det er ikke få sementsekker som i årenes løp er havnet i fyllinger eller som er sendt til avfallshåndtering. Slikt koster penger. Nå kan plastsekkene sendes tilbake gjennom materialretur-ordningen som er blitt en suksess.

På bygg.no har vi i de siste dagene lagt ut en rekke nyheter fra messen. Vi hafr også laget en rekke innslag til Bygg-TV. Det vil vi fortsette med i dagene som kommer. Ellers legger vi merke til at andelen av proffe besøkende aldri har vært større på en Bygg Reis Deg-messe