Plastsekker enkelt og greit

Hvorfor ingen før har kommet på å bruke plastsekker til sement og mørtler forundrer oss. Men nå har BMC lansert plastsekkene – og de er blitt en suksess fra første stund, sier Gunnar Fantoft til Byggeindustrien.

Nyheten har man med på Bygg Reis Deg – og interessen er i følge Fantoft meget stor.

En av årsakene til at man inntil nå har brukt sekker av papir, er at man har hatt visse problemer med kondens i plastsekkene. Det problemet er nå løst. Vi er de første i Skandinavia som leverer våre materialer i plastsekker, men vi regner med at også andre produsenter vil følge etter. Vi leverer disse sekkene sammen med en av våre samarbeidspartnere i Nederland.

Vi hadde nettopp besøk på vår stand på Bygg Reis Deg av en av innkjøperne i en av de store entreprenørene i Norge. Han hadde scannet vår annonse på bygg.no og sendt den ut til alle byggeplasser. Han mente at disse sekkene ville løse et stort problem med svinn. Mye sement og mørtel er opp gjennom årene ødelagt på grunn av at papirsekkene har fått fukt over seg. Nå er dette problemet borte. Dette vil etter mitt syn også være en stor miljømessig gevinst, sier Fantoft.

Plastsekkene kan leveres i retursystemet til Materialretur.

I tillegg har vi flere andre nyheter på vår stand. Det gjelder bl a at ny isoblokk. Det er utviklet en ny generasjon isoblokk som er basert på en helt ny produksjonsteknikk. Det brukes smeltelim mellom betongdelen og isoleringsdelen. Blokkene produseres av RC Betongvare på Aars på Jylland i Danmark.

Ellers har vi også nå fått glassull inn i vårt sortiment. Vi henter disse produktene fra den store amerikanske produsenten Gardian som er ledende på glass både til bilindustrien så vel som til vindusglass i bygg og boliger, sier Fantoft.