Samtlige 225 varslet om permitteringer

Svikt i ordretilgang tvinger Moelven ByggModul AS til å varsle samtlige 225 ansatte om at permitteringer kan bli iverksatt fra 07.oktober.

Det er i hovedsak svikt i salget av nye prosjekter som er årsaken til at bedriften er tvunget til å gå til et slikt dramatisk tiltak.

- Salgsprosessen har ikke utviklet seg slik vi ønsket. Flere av de prosjekter vi har reservert for produksjon i årets tre siste måneder er blitt utsatt. Ordresituasjonen vår er nå slik at elementproduksjon er klarlagt bare 2 uker framover, sier direktør Hans Erik Stadshaug i Moelven ByggModul AS.

Stadshaug beklager sterkt situasjonen overfor de ansatte som blir rammet.

- Dette er særdeles bittert siden vi hadde en situasjon sent i fjor og tidlig i år det vi også måtte sende hjem deler av arbeidsstokken på grunn av svikt i salget. Tidlig i vår og sommer så det mye lysere ut for oss. Men etter ferien har vi sett at ordresituasjonen har snudd til det verre. Blant annet kommer nå nedgangen i servicenæringen for oljesektoren. Dette er svært beklagelig, men slik virker finanskrisa på oss, sier Stadshaug.

Stadshaug håper noen av de prosjekter bedriften nå forhandler om blir avklart i løpet av 1-2 uker.