Nye skisser av Nye Molde sjukehus

Styret for Helse Nordmøre og Romsdal fikk i dag presentert nye skisser av hvordan Nye Molde sjukehus vil se ut på sykehusområdet på Eikrem, skriver helseforetaket på sine hjemmesider.

Skissene er en del av forprosjektet til det nye sykehuset, og viser mer detaljert sykehusets utseende og plassering i terrenget, samt veiløsningene rundt sykehusområdet. 

Prosjektdirektør Eirik Heggemsnes orienterte styret om fremdriften. Arbeidet med forprosjektet er nå ferdig, og går etter planen. Parallelt med dette foregår det en kommunal reguleringsplanprosess som er forventet ferdig før nyttår. 

Forprosjektfasen behandles i høst

Styret for Helse Nordmøre og Romsdal vil i høst få fremlagt en forprosjektfaserapport, som også skal behandles i styret for Helse Midt-Norge. Forrige fase, konseptfasen, er nå oversendt Helse- og omsorgsdepartementet for kommentarer. Forprosjektfaserapporten vil bli styrebehandlet når denne tilbakemeldingen foreligger. 

- Styret for Helse Nordmøre og Romsdal HF ber Helse Midt-Norge følge opp saken overfor Helse- og sosialdepartementet med anmodning om at det blir gitt snarlig tilbakemelding på konseptrapporten for Nye Molde sjukehus, slik at det kan tas hensyn til eventuelle innspill når forprosjektet snart skal sluttføres, sier styreleder Helge Aarseth.