Revolusjon innen batteri-verktøy

Batteriteknologien har nå kommet så langt at en helt ny generasjon el-verktøy er kommet på markedet.

Dette har først og fremst de profesjonelle håndverkene funnet ut, men vi ser at stadig flere også i for brukermarkedet kjøper dette verktøy, sier Hans-Jørgen Narum-Hanssen i Proxxl som importerer Panasonic-vefrktøy.

En utfordring er å få kundene om de er proffe eller amatører til å kjøpe riktig verktøy til den jobben som faktisk skal gjøres. Det ideelle er at man har en maskin som gjør alt, men slike maskiner finnes ikke. Derfor må man gjerne ha flere maskiner, men da har man også maskiner som kan brukes lenge.

Veldig mange kunder kjøper billige maskiner som har vært på kampanjetilbud i ulike byggevarehus. Problemet er at levetiden til disse maskinene er begrenset.

De nye maskinene er også betydelig lettere enn før og dette betyr selvsagt mye for arbeidsmiljøet. For en profesjonell håndverker som jobber hele dagen, vil belastningene bli langt mindre ved bruk av de nye maskinene. Man blir også langt mer effektiv.

En liten slagtrekker kan feste selv de største skruer med minimal belastning på bruker. De fleste maskinene leveres med to 3,3 Ah li-ion batterier. Med to batterier kan man holde det gående dagen ut. Et batteri vil da til en hver tid står til oppladning. Ladetiden på disse batteriene er 1 time.

Batteriene er fortsatt kostbare, men for skikkelig profesjonelt verktøy vil det likevel lønne seg å kjøpe ett nytt batteri om ett skulle bli ødelagt.

Nordmenn kjøper mye verktøy, men dessverre blir mye kastet. Det å kjøpe skikkelig verktøy vil etter mitt syne spare miljøet , sier Narum-Hanssen. I dag er det enorme mengder batterier og elektronisk avfall som kastes rett i naturen.

Panasonic feirer i år 30 års-jubileum. Dette kan man også få nytte av dersom man besøker vår stand på Bygg Reis Deg, sier han.