Enda tettere plate

Litex har videreutviklet sin våtromsplate til å bli en membranplate. Nå er den ikke lenger bare vanntett, men også damptett. (SE VIDEO)

Litex-platene har vært på markedet i noen år, og på Bygg Reis Deg presenterer siste generasjons produkt.

- Vi har vært på det norske markedet siden 2001. Den gang testet man kun slike plater mot vanntetthet, men ikke mot damptetthet, sier adm. dir. Jørn Davidsen i Litex, og forteller at dette er en utfordring selskapet har jobbet med i flere år.

Mange av fuktskadene i våtrom skyldes nettopp damp. Blant annet grenser ofte våtrom til soverom. Mellom disse veggene kan det være store temperaturforskjeller som igjen fører til damp og fuktskadet. Mens svenskene og danskene har krav til damptetthet i alle våtromsvegger, krever man i Norge bare dette mot yttervegg.

- Vi har gått fra å være en baderomsplate til å bli en membranplate. De nye platene er helt tette, enklere å jobbe med og stivere, men fortsatt like lette å skjære i, sier Davidsen.

Platene har vært på markedet siden mai, men lanseringen finner først sted på messen. Tilbakemeldingene Litex har fått fra kundene sine via distributøren Glava har vært positive.

Litex lanserer også et selvklebende aluminiumsbånd til forsegling av skjøter og gjennomføringer.