Nytt sjukehus i Molde står fast

Kommunene i Romsdal står fast på beslutningen om at det nye sjukehuset for regionen skal bygges på Eikrem i Molde. Byggestart er satt til 2012.

En gruppe tidligere og nåværende næringslivsledere, med god støtte fra noen engasjerte pensjonister, har i 11. time tatt til orde for å legge det nye sjukehuset til Fursetfjellet. Dette er grensefjellet mellom Nordmøre og Romsdal. På den måten mener de at det kan bygges et stort, felles sjukehus i stedet for de to mindre sjukehusene i Kristiansund og Molde.

Utspillet har provosert ordførere og næringsliv i Romsdal-regionen kraftig. Fungerende ordfører i Molde, Toril Hovdenak (H), sier at tiden for diskusjon om sykehusstruktur og plassering for lengst er over og advarer sterkt mot en omkamp. Hun har sterk støtte for dette synet. Lederen i Molde Næringsforum, Stein Berg Oshaug, kaller initiativet fra næringslivslederne for en avsporing. Han sier at næringslivslederne ikke er representative for hva næringslivet i regionen mener.

Professor Arild Hervik ved Høgskolen i Molde sier til Romsdals Budstikke at nye Molde sjukehus er trygt forankret på alle nivåer i beslutningskjeden og at toget har gått for omkamper. Hervik har ledet en felles sykehusgruppe for Molde kommune og næringslivet.

Nye Molde sjukehus på Eikrem, nord for flyplassen i Molde, har en kostnadsramme på 2,627 milliarder kroner. Forprosjektrapporten skal være klar til styrebehandling i oktober i år og styret i Helse Midt-Norge har fastsatt byggestart til 2012.