Årets lærling i Skanska

Skanska Norge kårer hvert år Årets lærling under lærlingsamlingen på Kringler gård, ved Nannestad. I år gikk Fredrik Heien til topps.

Den høythengende prisen går til en lærling som har hatt en faglig utvikling og ferdigheter utover det vanlige, samt å stå for holdninger, engasjement og innsats som er i samsvar med de ønskede kulturtrekkene i Skanska. Alle disse kriteriene kan samles i ett navn; Fredrik Heien (19) fra Grimstad.

- Dette var himla moro. Jeg ble overrasket til tusen. Det er så mange flinke lærlinger i dette selskapet og at jeg ble valgt ut er bare helt topp. All skryt jeg har fått varmer, sier Heien i etterkant av utdelingen.

 

Jernbinderen

Han jobber til daglig som betonglærling ved APL-prosjektet i Arendal, og har satt seg et mål om å bli jernbinder i til slutt.

- De fleste på byggfag velger å bli tømrere osv, men jeg valgte å gå for noe annet. Jernbinderyrket er spennende, og jeg liker å jobbe ute i frisk luft og holde kroppen i bevegelse. Jeg vil fortsette å binde jern, sier unggutten.

 

Høythengende

Skanska Norge har i dag 150 lærlinger fordelt over hele landet. Hvert år får alle regioner i Skanska Norge muligheten til å nominere kandidater blant disse til Årets lærling. Nåløyet er for å bli nominert er trangt - du skal være god. Derfor er dette blitt en høythengende pris. Kriteriene for å bli nominert er følgende:

- Må ha vært lærling minimum siden hovedinntaket i 2008

- Ikke vært oppe til fagprøve før 1. mai 2009

- Ha en faglig utvikling og ferdigheter utover det vanlige blant lærlinger

- Stå for holdninger, ha et personlig engasjement og innsats som er i samsvar med de ønskede kulturtrekk i selskapet.

 

- En drømmelærling

Både fadder, formann, personalansvarlig og BYGGOPP roser betonglærlingen Heien opp i skyene. Han beskrives som en svært engasjert gutt som tar utfordringer på strak arm. Han viser en innsats og forståelse for faget som gjør at man nesten glemmer at man har å gjøre med en lærling. - Han er en drømmelærling, er en av karakteristikkene som personalansvarlig, Rune Hansen, bruker om Heien.

Prisen på 15 000 kroner ble delt ut av konserndirektør for HR og kommunikasjon i Skanska, Pål P. Syse. Hva Heien skal bruke pengene til har han en klar formening om; - æ ska spare t hus.