Sundolitt Climate en nyhet fra Sunde

Br. Sunde AS lanserer også denne gang en nyhet på Bygg Reis Deg, nemlig Sundolitt Climate.

- Dette er Sundolitt tilsatt grafitt som gjør at platene får en enda større isolasjonsverdi, sier markedssjef Kristian Karlsen til Byggeindustrien.

I og med at isolasjonen får en gråfarge, vil solstråler reflektere slik at man faktisk får 20 prosent bedre isolasjonsevne. Teknologien er kjent, men i og med at det kreves stadig tykkere isolasjon, har det nå blitt et mer aktuelt produkt. Det er en egen fabrikk i Viborg på Jylland i Danmark som produserer denne varianten, men platene lagerføres i hele Sunde-systemet.

Dette er et produkt som først og fremst er aktuelt å bruke i fasader. I og med den bedre isolasjonsevne kan man også få slankere konstruksjoner.

Ellers henger isolasjon og miljø meget sammen, og økte miljøkrav må føre til at bygg isoleres bedre.

Det er også lansert en ny XPS-linje med ulike produktvarianter i de fleste tykkelser og trykk-klasser. Dette er produkter som er nye for Sunde. Dette er oransje plater som brukes i grunn hvor det er ekstra krav til styrke og fuktmotstand.

Som alle andre har også Sunde merket nedgang i bygge-og anleggsmarkedet, men likevel har man holdt markedsandelen oppe. Som mange andre er selvsagt også Sunde opptatt av hvordan det offentlige har tenkt å rehabilitere sine bygg og anlegg.