Svanemerke til Norema

På åpningsdagen på Bygg Reis Deg fikk det norske kjøkkenmerket Norema utdelt Svanemerkelisens for sine kjøkken. (Se video)

Det var statsråd Magnhild Meltveit Kleppa og adm. dir i Miljømerking Alvhild Hedstein som fikk æren av å dele ut lisensen til samlgs- og markedsdirketør Carl Christian Christensen i Norema.

- Svanemerket er et enkelt verktøy for å vise at man tar miljøansvar som stadig flere aktører innenfor byggebransjen får øynene opp for. Dette gjelder alt fra vedovner, maling, vinduer, møbler og innredninger - til kjøkken, sa Meltveit Kleppa da hun delte ut Svanelisens nummer 331007 til Norema i dag.

Hun la til at det også er en positiv trend at det stadig blir flere miljømerkede produktalternativer å velge mellom.

- Det er ikke lenger slik at du bare kan velge mellom grått eller hvitt alternativ dersom du ønsker miljømerkede produkter, noe Norema er et godt eksempel på i dag, la Statsråden til.

Miljø- og klima har en sentral plass på årets messe, noe som skyldes flere faktorer som nye tekniske forskrifter som nylig trådte i kraft, krav om energivennlige løsninger osv. Men det sier også noe om den bevisste forbruker.

Stadig flere aktører innenfor byggenæringen har fått Svanemerket sine produkter og trenden er økende. Dette gjelder alt fra vedovner, maling, vinduer møbler og innredninger,- som kjøkken.

- Vi opplever en økt etterspørsel etter miljøvennlige produkter fra byggenæringen samtidig som vi tror at fokus på miljø- og klimariktige produkter hos private forbrukere bare vil øke. Vi ser på det som et konkurransefortrinn å kunne tilby Svanemerkede kjøkken, sier salgs- og markedsdirektør i Norema, Carl Christian Christensen.

- Det er også viktig for oss som selskap å ta miljøansvar, og ved at Noremas produksjon i 2009 ble flyttet til Sverige åpnet det seg en positiv mulighet for oss gjennom at fabrikken i Tidaholm har Svanemerket produksjon, sier Christensen.