Flere nyheter fra Byggma

- Byggma møter mannsterkt på Bygg Reis Deg. Denne gang har vi også mange nyheter, sier salgsdirektør Per Torjussen til Byggeindustrien.

- Den viktigste er kanskje ferdig kostemalt vegg med fiberkjerne produsert av Huntonitt i Vennesla. Vi kan nå tilby en plate som er godkjent av Norges Astma- og Allerigiforbund med en kostemalt overflate. Denne platen lanseres i begynnelsen av 2010, men vi har med en prototype på messen.

- Vi har også nye farger og fresinger på Fibo trespo veggplater. Vi har nye dekorer på Fiber trespo benkeplater. Vi viser også skreddersøm og underliming av vask. Vi har også en prototype på en ferdigtapetsert vegg fra Forestia. Denne lanseres våren 2010. Vi har også et nytt limanatgulv fra Fibo trespo.

- Det som vi spesielt er glade for, er en ny vindusserie, sier salgsdirektør Prosjekt Uldal Svein Erik Møller. - Vinduene kommer fra Uldal AS. Dette er en helt ny type trevinduer med 115 millimeter karm som er godkjent i samsvar med de nye forskriftene. Det leveres alle typer vinduer, men fagvinduer vil ikke falle inn i under de nye energikravene. Alle vindustypene kan også leveres med aluminium slik at man får et vedlikeholdsfritt ytre. Vi har også smartvindu (plast) som dekkes av de nye kravene, sier Møller.

På messen har Byggma også produkter fra Masonite byggesystemer. Vi har både dette systemet i bjelkelag , tak og vegg for å dekke opp de nye forskriftene og for de nye krav som vil komme.

I dette ligger også at Byggma tar med seg tetteprodukter fra Ampack som har produksjon av dette i Sveits. Det betyr at også Byggma er en komplett leverandør av utvendig tett bygg.