270 på forskningsdag

Skal vi tro interessen for Byggenæringens Forskningsdag er det håp for rekrutteringen i bransjen.

Rådgiver i BNLs kompetanseavdeling, Anita Tjelta, er strålende fornøyd når Byggeindustrien tar en prat med henne etter at første økt er avsluttet. – Oppslutningen er fenomenal. Her har vi samlet alt fra elever fra videregående skole, studenter ved fagskoler og ikke minst lærere og rådgivere fra skoleverket som skal gi råd for elever som grubler på sine framtidsvalg.

Temaet på Byggenæringens Forskningsdag er klima, energi og fremtidens bygg. – Vi tar for oss hvorfor det er viktig at byggenæringen bidrar til at samfunnet kan spare energi, sier Tjelta. Byggenæringens Forskningsdag er knyttet mot Forskningsdagene som i år har bærekraftig utvikling som tema.

- Byggenæringens Forskningsdag er en fantastisk mulighet å synliggjøre hvilke muligheter ungdom har hvis de velger en karriere i byggenæringen, sier den entusiastiske kompetanserådgiveren. – Vi kan som bransje presentere utrolig spennende arbeidsoppgaver, derfor er flere firmaer også til stede med stands for å vise hva framtiden kan bringe for ungdom som velger byggenæringen, sier hun.

15 år gamle Aksel Kvalheim Johnsby fra Hurdal synes temaet for Forskningsdagene er engasjerende. – Det er både viktig og alvorlig, sier han. Også Ingeborg Blakkisrud (16) fra Eidsvoll synes det er fint med litt avveksling fra skolebenken. Hun er imidlertid usikker på om framtidens arbeidsgiver befinner seg på messa. – Mine framtidsplaner går nok i en annen retning, men det er interessant å se hva bransjen kan tilby, smiler Ingeborg.