Vekst for COWI Norge

For COWI Norge ga årets seks første måneder en omsetningsvekst på 7,5 prosent og endte på 410 millioner norske kroner.

Driftsmarginen første halvår var 9,1 prosent. Administrerende direktør, Christian Nørgaard Madsen, er svært fornøyd med tingenes tilstand.

- I tillegg til å glede meg over omsetningsveksten, er jeg svært fornøyd med vår finansielle styrke. Vi har til fulle fått bekreftet at vår langsiktige strategi med prioritet på organisk vekst er riktig. Hos oss har vi ingen vokseproblemer eller store goodwill-avskrivninger å slite med. Når det gjelder rekruttering, ansatte vi drøyt 50 nye, motiverte medarbeidere første halvår. Via konsern-oppkjøp får vi ytterligere 50 nye kollegaer med base i Norge, sier Nørgaard Madsen.

Netto omsetning for COWI konsern 1. halvår 2009, endte på DKK 1.934 mio, hvilket er opp 14 prosent tilsvarende samme periode i fjor. Inntjeningen på kjernevirksomheten vokste med 12 prosent, mens resultatet før skatt økte med 51 prosent. På det internasjonale markedet er etterspørselen etter COWIs tjenester spesielt stor innen infrastruktur, energi og miljø.

Balansert og livskraftig samfunnsplanlegging

I Norge er COWIs mål å være best på integrert rådgiving i skjæringspunktet mellom teknikk, miljø og samfunnsplanlegging.

- For å få til dette, er vi bevisst på å sette sammen team tilpasset det enkelte prosjekt. Strategisk organisering av marked og fag, gir god oversikt over kompetanse og kapasitet; innad i Norge og i konsernet som helhet. At dette er en styrke, fikk vi blant annet vist da vi sammen med Narud Stokke Wiig og andre vant planlegging og prosjektering av ny terminal på Oslo Lufthavn Gardermoen, heter det i en melding fra selskapet.

Fremtiden

Direktør forretningsutvikling, Terje Bygland Nikolaisen, ser lyst på fremtiden.

- Vi opplever fortsatt høyt trykk og etterspørsel innen våre største markedsområder som transport og infrastruktur, energi, vann og miljø, samt offentlige bygg. Her har våre ordrereserver økt gjennom 2009 og oppveid for et noe redusert marked innen hovedsakelig industri og private bygg.