maxit leverer Filtralite til Kina

maxit as i Norge har signert en kontrakt med Atal Engineering Ltd. i Hong Kong for levering av Filtralite filtermedia til Karamay Avløpsrenseanlegg i Xinjiang-provinsen i det nordvestlige Kina.

Ordren er på omlag 10.000 tonn og leveransen vil skje i løpet av 2009. Karamay Avløpsrenseanlegg renser avløpsvann fra petrokjemisk industri i byen Karamay.

Anlegget har en kapasitet på 50.000 m3/dag. Etter behandling slippes vannet ut i elva Mahe Ku Dao.

Anlegget består av forsedimentering etterfulgt av luftede biologiske filtre (BAF; Biological Aerated Filtration) hvor Filtralite-material brukes som bæremateriale for biofilmen.

Dette er andre gang Atal Engineering bruker Filtralite som filtermedia for avløpsrensing i Kina.

Filtralite er installert i mer enn 100 BAF-anlegg rundt omkring i verden. Tidligere leveranser av Filtralite til Kina har vært til Dalian Avløpsrenseanlegg, Quiyang Avløpsrenseanlegg og til drikkevannsanlegget Tai Po i Hong Kong.

Filtralite på VA-Mässan i Stockholm

Filtralite er tilstede på VA-Mässan i Stockholm 22.-24. september. Da kan man lære mer om fordelene ved å bruke Filtralite som filtermateriale i drikke- og avløpsrensing.

Hovedfokus på messa vil være konseptet Filtralite Mono-Multi, som Thames Water i London karakteriserer som verdens beste tomediefilter. Deres tall viser at Filtralite Mono-Multi kan gi opptil 800 % lengre driftstid mellom tilbakespyling av filtrene enn en tradisjonell løsning med sand og antrasitt.