Ingen kom til skade da kabelferje kantret ved Fedje

Ingen kom til skade da en liten kabelferje med rundt 30 passasjerer om bord kantret i havnebassenget ved Fedje i Hordaland lørdag kveld.

Kabelferjen tippet rundt i indre havn på Fedje og de fleste om bord greide å svømme de 10-15 meterne til land ved egen hjelp.

Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken 23.16 og et Sea King redningshelikopter og luftambulanse med dykkere var framme rundt midnatt.

Fortsetter letingen

Dykkere gjennomsøkte området der den lille flåten kantret og kunne i 2-tiden konkludere med at ulykken ikke hadde krevd menneskeliv.

Nordhordland Seilforening arrangerte lørdag regattaen Høststormen fra Herdla til Fedje, og passasjerene på kabelferjen var deltakere som kom rett fra en festmiddag.

Noen av de feststemte regattadeltakerne ville fortsette festen på en pub på den andre siden av sundet og tok kabelferjen over.

Mye tyder på at de har seg selv å takke for det ufrivillige og iskalde nattbadet, men til alt hell var det sjøvante folk.

For mange

– Mange skulle over samtidig, og det hoppet stadig på flere og flere. Til slutt endte vi opp med mange flere enn det båten var konstruert for, forteller Viggo Vea fra Åsane Seilforening til bt.no.

– Ute i sundet ble båten skjev og noen falt av. Da byttet nesten alle side, og det ble en slags pendeleffekt. Jeg tror det tok rundt 20 sekunder før båten gikk rundt, forteller han.

Vea gjorde som flere andre og svømte i land. Andre holdt seg fast i båten.

Kaotisk

– Avstanden til land var overkommelig, men det er ikke så lett å svømme med finklærne på. Dessuten hadde vel nesten alle tatt seg noen glass. Derfor ble det hele ganske kaotisk, forteller han.

En robåt ble raskt sendt ut til den kantrede kabelferjen, og en fiskebåt som lå ved kai lyste opp området med lyskastere.