Energisk interesse

Kursene til Optimera og Montér-kjeden i energioptimalisering og etterisolering har overgått alle selskapets forventninger.

I løpet av august og september har over 1100 håndverkere, byggmestere og entreprenører vært på kurs for å lære mer om hvordan hus fra 1960, 1970 og 1980-tallet kan energioptimaliseres.

Optimera har utviklet sitt opplæringsopplegg i samarbeid med Sintef Byggforsk. Glava og Rockwool har vært viktige bidragsytere når det gjelder etterisolering, og Isola har hatt ansvaret for fuktsikring og tetting.

På kurset fikk deltakerne høre at det ble bygget over 600 000 småhus i denne perioden som alle vil få god effekt av etterisolering. Huseierne kan spare tusenvis av kroner i fyringsutgifter, og vil i tillegg få et bedre inneklima og økt verdi på boligen. Godt isolerte hus er også bra for miljøet.

– For håndverkeren, byggmesteren og entreprenøren betyr rehabilitering og energioptimalisering av småhus at de får mer å gjøre. Dette er derfor en typisk vinn-vinn situasjon. Og det norske markedet for rehabilitering, ombygging og tilbygg er stort. Det utgjør hele 70 prosent av det totale byggemarkedet på 61 milliarder, kommenterer markedsansvarlig Proff Finn Kjenner Vallgård.

Også myndighetene satser sterkt på etterisolering gjennom Enova-kampanjen. Det skal brukes 10-15 millioner over en toårsperiode i TV-reklame, annonsering, brosjyremateriell osv. Enova eies av Olje- og energidepartementet, og har som sitt viktigste mål at det skal bli lettere å velge enkle, energieffektive og miljøriktige løsninger. Optimera har inngått en samarbeidsavtale med Enova.