Du kan unngå marerittbad og vinne våtromskamera

Fagrådet for våtrom(FFV) tester din kunnskap om Byggebransjens våtromsnorm (BVN) på Bygg Reis Deg.

Hele 75 prosent av badene i Norge har feil og mangler med potensial for å utvikle seg til Marerittbad. Byggebransjens våtromsnorm (BVN) er oppskriften på hvordan Drømmebadet ikke blir til et Marerittbad.

På årets Bygg Reis Deg, 22.-27.09, vil Fagrådet for våtrom (FFV) premiere publikums kunnskap om BVN. Riktig svar på 5 spørsmål gir mulighet for å vinne et Olympus Mju Tough, vann- og støtsikkert kompakt digitalkamera. Hver dag i de seks dagene messen er åpen.

- Disse 5 spørsmålene har vi stillet publikum også på andre byggmesser de siste par årene, sier Lars Gulbrandsen, Daglig leder av FFV. Svarene vi får er verdifulle for oss i arbeidet med markedsføringen av BVN, og i kursingen og sertifiseringen av landets baderomsbyggere i bruken av BVN.

Ikke lovpålagt krav

- Det er jo gledelig å se fra svarene at 2/3 av publikum er av den oppfatning at BVN er et lovpålagt krav om byggemetode og materialvalg. Gledelig fordi det viser stort kjennskap til, og aksept for bruk av BVN. Fagfolk forventes derfor å benytte BVN når de blir spurt om på bygge bad eller våtrom. Men utfordringen er jo at BVN ikke er lovpålagt, men en frivillig norm, som for øvrig feirer 15-år i 2009.

Rett til å inngå avtale om bruk av BVN

- Det er nå 730 FFV-sertifiserte, Godkjente våtromsbedrifter i Norge som kan dokumentere nok kunnskap til å inngå en egen avtale med kunden om å bruke BVN i arbeidet. Etterspørselen etter kursing og eksamen som kan gi anledning til å kalle seg Godkjent våtromsbedrift er stor og økende.

Du kan vinne et våtromskamera

- Disse 730 Godkjente våtromsbedriftene er de eneste som ikke får anledning til å delta i konkurransen vår på stand nr. D03-10. Alle andre er velkommen til å krysse av på konkurransetalongen.

Men hjelp til amatørinnsats på badet får du ikke

- Vi vil også svare på publikums baderomsspørsmål. Men de som ønsker hjelp til selvbygging av husets dyreste rom, og med størst potensial for rettslige tvister, - de får ikke noen annen hjelp fra oss enn informative brosjyrer og en liste over Godkjente våtromsbedrifter. Men dette er da også i særklasse det beste råd vi kan gi dem! Listen og mye annen nyttig informasjon finnes på www.ffv.no