Åpning av Veitvet park- og aktivitetsområde

Oppgraderte områder for rekreasjon, lek og fysisk aktivitet er noe av det innbyggerne kan ta i bruk når den nye Veitvetparken åpner søndag 20. september. Parken er et resultat av Groruddalssatsingen, der staten og Oslo kommune har spleiset på kostnadene.

- Rehabiliteringen av Veitvetparken er et resultat av vellykket samarbeid mellom stat, kommune og private aktører. Jeg håper befolkningen får glede av parken i mange år fremover. Regjeringen har lagt en rekke premisser for universell utforming, og denne parken er tilrettelagt i tråd med våre ambisjoner om at alle – også de med nedsatt funksjonsevne – skal kunne bruke den, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Byråd for byutvikling i Oslo, Merete Agerbak-Jensen foretar den offisielle åpningen av parken 20. september.

- Groruddalssatsingen er viktig for byrådet fordi Groruddalen er viktig for Oslo. Det er gøy å se resultatene av de ulike tiltakene. Med universell utforming er Veitvetparken tilrettelagt for alle innbyggere, noe som er viktig å tenke på når man utvikler byen. Dette er et godt eksempel på et flott, konkret tiltak som følge av Groruddalssatsingen, sier byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen.

Veitvetparken er tilrettelagt slik at flest mulig på tvers av kultur og alder kan benytte parken. Den har fått både lekeområde og sandvolleyballbane. Her finner man også statuene som Olav Selvaag donerte til befolkningen etter åpningen av Veitvet senter, samt nye treskulpturer laget av Henrik Andersen.

Veitvetparken har i de siste årene vært gjengrodd og lite attraktiv for befolkningen. Våren 2001 tok beboerne på Veitvet, sammen med borettslag, skolen, Veitvet Sportsklubb, Friluftsetaten og Bydel Bjerke initiativ til å utbedre området. Veitvetparkens venner ble stiftet.

Med oppstarten av Groruddalssatsingen i 2007 fikk bydelen og Friluftsetaten mulighet til rehabilitere Veitvetparken. Midlene kommer gjennom Groruddalssatsingens områdeløft i bydel Bjerke. Staten har gjennom Husbanken bevilget 2 800 000 kroner til prosjektet.