Ny stålpris til Ypsilon

Gang- og sykkelbrua Ypsilon i Drammen ble tildelt den europeiske prisen ”ECCS European Steel Design Awards 2009” under en høytidelig seremoni i Barcelona 17. september.

Aktører

Arkitekt var Arne Eggen Arkitekter AS, Skanska var entreprenør og Ruukki leverte de bærende stålkonstruksjonene og var også ansvarlig for prefabrikasjon og montering av tårn og brodekke.

Til sammen 18 flotte prosjekter fra hele Europa ble hedret med hver sin stålpris.

Til stede under prisoverrekkelsen var byggherren, representert ved ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen, utbyggingssjef Bertil Horvli og prosjektleder Sverre Lerbak. Arkitekt var representert ved Arne Eggen i Arne Eggen Arkitekter AS, og Hans Erik Pedersen mottok prisen på vegne av stålentreprenør Ruukki Construction Norge AS. Det ble også delt ut pris til stålkonstruktør Haug og Blom-Bakke AS.

I begrunnelsen for tildelingen heter det bl. a. at brua er utført i samsvar med kravene til bærekraftig utvikling, rask montering og liten miljøpåvirkning.

Det var Norsk Stålforbund, som nominerte Ypsilon, som vinner av ”Norsk Stålkonstruksjonspris 2009”* , til den europeiske prisen, som utgis annen hvert år av European Convention for Constructional Steelwork (ECCS). Prisen består av en bronsestatue, som tildeles byggherre, arkitekt, stålkonstruktør og stålentreprenør - samt diplomer til nøkkelpersoner i prosjektet.

Prisen er ment å oppmuntre til kreativ anvendelse av stål i design og konstruksjon. Prisen deles ut til en stålkonstruksjon, som har kvaliteter både hva angår estetikk, teknikk, miljø og økonomi. Konstruksjonen skal være ferdigstilt i løpet av de siste tre år. Vinnerne har de ni tidligere gangene holdt høy standard, og prisen har derfor fått den nødvendige prestisje og renommé, noe som er viktig både for prisen og for stålmiljøet.

Norsk Stålkonstruksjonspris som er stålbransjens høyeste utmerkelese  blir delt under Norsk Ståldag 27. oktober 2009 på Grand Hotell i Oslo. Prisen består av et diplom som tildeles byggherre, arkitekt, stålkonstruktør og stålentreprenør. Norsk Ståldag er den viktigste begivenheten innen stålkonstruksjonsbransjen i Norge.

Programmet for dagen kan sees her: http://www.stalguiden.com/staldag.htm

Les mer om Norsk Stålkonstruksjonspris her: http://www.stalforbund.com/Stalpris/stalpris.htm