Stor fest for NSW

Det velrenommerte arkitektkontoret Narud--Stokke-Wiig feiret sitt 30-års-jubileum som arkitektfirma torsdag i Ullstein-Moe-paviljongen på Nasjonalmuseet – arkitektur.

Arkitekt Gudmund Stokke ønsket et hundretalls gjester velkommen.

- Det er nesten på dagen 30 år siden Jørn Narud, Ole Wiig og jeg startet kontoret på 30 kvm i en melkebutikk i Majorstuveien 20. Det har vært 30 spennende år med oppturer og nedturer, varierte prosjekter, utfordrende oppgaver og mye har skjedd. Vi har hele tiden gjort vårt ytterste for at det skal bli god arkitektur. Vi har gjort vårt beste for å skape et fagmiljø med dyktige medarbeidere, hvor det er rom for å lage god arkitektur. Arkitektur er teamarbeid. Vi har vel sett at vi i stigende grad har blitt attraktive for de beste arkitektene som søker seg jobb, og at de blir værende i kontoret. Det setter v i utrolig stor pris på. Oppgavene får man jo på så mange vis, men arkitektkonkurranser er den prestisjefulle måten å få jobb på for oss arkitekter, fastslo Stokke.

- Vi gjorde en opptelling og fant ut at vi har deltatt i ca 120 arkitektkonkurranser - gjennomsnittlig ca fire i året. Litt til vår overraskelse har vi vunnet ca 30. Det er mer enn det føles, da det er fire nedturer for hver opptur. Det har vært 30 travle og morsomme år som har gått utrolig fort og mye har skjedd.