Trekker utmeldelse

Mestergruppen med boligkjedene Mesterhus og Systemhus trekker utmeldelsen og har bekreftet at de fortsetter som medlemmer av bransjeorganisasjonen Boligprodusentene.

– Vi er veldig glad for at det ble en løsning med Boligprodusentene. Vi har vært gjennom en grei og positiv dialog. Vi har hele tiden hatt som målsetting og finne frem til en løsning, og som Norges største boligbygger hører vi hjemme i foreningen, sier adm. direktør Morten Bjerke i Mestergruppen.

Det var rett før sommerferien at bygg.no kunne melde at Mestergruppen hadde sendt en formell utmeldelse. I utmeldelsen ble det blant annet gitt uttrykk for at medlemsavgiften, som var i størrelsesorden 750.000 kroner, ikke stod i forhold til hva selskapet mente de fikk igjen for medlemskapet.

Bjerke kan bekrefte at Mestergruppen har fått redusert medlemsavgiften til omtrent det halve.

– Vi er et mangslungent konsern som driver med andre ting enn boligbygging, og vi har nå fått gjennomslag for at ikke alt vi driver med skal være med i grunnlaget for medlemsavgiften, fremholder Bjerke og opplyser at selskapet faktisk ikke har vært utmeldt da medlemskapet ble satt ”på hold” så lenge forhandlingsprosessen pågikk.

Han kan videre opplyse at Boligprodusentene under forhandlingsprosessen også har holdt på med å utarbeide en strategiplan.

– Denne har vi hatt litt innsyn i, og det som er kommet frem som foreningens prioriterte arbeidsområder, synes vi er bra. Det er viktig at foreningen er en pådriver når det gjelder lover og forskrifter slik at byråkratiet for boligbyggerne reduseres, fremholder Bjerke som opplyser at dette har vært det viktigste punktet under forhandlingene.

Mestergruppen har også vært opptatt at bransjens foreninger ikke jobber dobbelt.

– Det er viktig med klarlagt ansvarsfordeling blant annet overfor Byggmesterforbundet. Det må være klarlagt hvem som utaler seg om hva, og hvor de to bransjeorganisasjonene skal supplere hverandre for å skape større trykk i utvalgte saker overfor myndighetene, sier Bjerke.

Han opplyser at det ikke er aktuelt for Mestergruppen også å være medlem av Byggmesterforbundet.

– Det er Mesterhuskjedens medlemmer samt kunder av oss som er det. Vi har bare en samarbeidsavtale som ikke berører vårt medlemskap i Boligprodusentene, avslutter han.

Bolig Partner-sjef Gunnar Wedvik som er styreleder i Boligprodusentene, er også glad for at det ble en løsning.

– Viktig at vi fikk på plass en ny ordning for beregning av grunnlaget for medlemsavgiften. De har også vært med på sidelinjen i styrets strategiprosess med justering av noen fokusområder som resultat. Dette er uproblematisk for styret og til Mestergruppens fulle tilfredshet, sier han fornøyd.

– Mestergruppen hører hjemme i vår forening. Her har de bidratt i mange år. Det er viktig at de blir med videre og bidrar til fortatt å videreutvikle foreningen. Det er viktig å ha med en så stor aktør, avslutter Wedvik.