SV-ordfører bygde ulovlig i strandsonen

Ordføreren i Nesodden kommune, Christian Hintze Holm (SV), var klar over at han omgikk loven da han satte opp en carport i strandsonen, og innrømmer nå at han valgte en lettvint løsning.

Hintze Holms eiendom ligger i sin helhet innenfor 100-metersbeltet i strandsonen. Likevel har han bygget både carport og dukkestue uten å søke om lov.

– Når det gjelder carporten, vurderte jeg først å søke om å sette opp en garasje. Men jeg må innrømme at i stedet for å gå veien om å søke om å sette opp en ordinær garasje, som jeg så for meg ville bli en omstendelig sak for meg, valgte jeg en lettvint løsning i form av en mye enklere konstruksjon, selv om jeg strengt tatt var klar over at også noe slikt måtte omsøkes, sier ordføreren til Akershus Amtstidende.

Natt til tirsdag skrev Hintze Holm en lang e-post til formannskapet og rådmannen, der han betegner sin egen handlemåte som «utillatelig». Han skrev e-posten etter at han i august ble gjort kjent med at det ble stilt spørsmål rundt flere konstruksjoner på eiendommen, noe som førte til et møte med kommunen.

Dukkestuen ble satt opp for ti år siden, men har senere blitt tatt ned. Carporten ble satt opp for tre år siden, og deler av den står på stedet ennå.

– Det er klart at når jeg ikke har full orden i egne forhold, er det alvorlig, sier ordføreren.