Gratulerer Jens

Det at de store partiene blir større trenger ikke å være noe tap for demokratiet. Jens Stoltenberg fortsetter som statsminister. Han har gjort en fremragende valgkamp - gratulerer så mye. Det er fremgangen i hans eget parti som i tilfelle sikrer rødgrønn valgseier. Senterpartiet synes å holde stillingen, mens SV går tilbake. Ellers kan både Fremskrittspartiet og Høyre notere fremgang, mens det er katastrofevalg for Venstre og Kristelig Folkeparti.

For vår del tror vi at det er en fordel for byggenæringen at de store partiene er blitt større. Det at Arbeiderpartiet går frem på bekostning av SV, kan gjøre at Kristin Halvorsen blir litt mindre kjepphøy når regjeringsforhandlingene skal starte.

SV har kjørt knallhardt på at det ikke skal bli oljeboring utenfor Vesterålen og Lofoten. Velgerne i området synes ikke å være enig i det. De har heller fulgt linjen til Arbeiderpartiet om at man først må utrede denne saken skikkelig før det blir tatt et standpunkt for eller mot boring. Vi ser bare hva olje-og gassvirksomheten har betydd for kysten lenger sør. Den store virksomheten på sokkelen har gitt byggenæringen enorme oppgaver. Det kan også bli aktuelt i Nordland.

Ved at Arbeiderpartiet kommer styrket tilbake på Stortinget samtidig som vi får flere representanter fra Høyre og Fremskrittspartiet vil være en garanti for at byggenæringens saker kan få større gjennomslagskraft. Dette er partier som forstår hvor viktig byggenæringen er for utbyggingen av Norge. Dette vil også være en garanti for mer bevilgninger til veibygging.

Ellers vil styrking av eldreomsorgen bli den store saken i kommende fireårsperiode. Skal lovnadene følges opp står vi foran en storstilt utbygging av sykehjem og andre omsorgsboliger. Nå er prisnivået helt annerledes enn hva som var tilfelle når barnehageutbyggingen var på det heteste. På grunn av presset som var, har vi bygget noen av verdens dyreste barnehager.

Nå er det et annet prisnivå og Jens Stoltenberg vil få mye for pengene i tiden som kommer. Dette vil være arbeidsoppgaver som hilses velkommen. Men skal man lykkes på å bli ferdig i tide må planleggingen starte i dag!

På mange måter har den jevne mann og kvinne tatt makten tilbake fra alle særgruppene som har fått alt for stor makt og innflytelse de siste årene. Det norske folk vil at landet skal bygges ut.

Det går mot tøffe regjeringsforhandlinger. Dersom SV setter ultimatum vet Jens Stoltenberg at han vil få bred støtte for sin politikk i Stortinget. 

Hva som ville ha skjedd dersom det hadde vært enighet på  borgerlig side om en felles regjeringsplattform vet ingen. Det at Lars Sponheim nå forlater politikken blir selvsagt lagt merke til, men han falt for eget grep. Sponheim liker best å gå sine egne veier. I byggenæringen er det mange som ikke beklager at han nå skifter arena.