Spennende valg!

Årets valgkamp nærmer seg slutten. Nå er det folket som skal bestemme hvem som skal styre landet de neste fire årene. For byggenæringen er det veldig viktig hvem som sitter med regjeringsmakten. Mange i næringen er fornøyd - i alle fall med deler av nåværende regjering. Men for mange er museumsvokterne i SV uspiselig. Dette kan også bli Jens Stoltenbergs og Arbeiderpartiets bane.

I de siste ukene har Erna Solberg på en mirakuløs måte fått Høyre på banen igjen. Erna er vel kanskje den av våre politikere som har det største hjertet for byggenæringen. Hun har alltid stilt opp. Det har dessverre ikke nåværende statsminister alltid gjort.

Norge er kommet vesentlig bedre ut av finanskrisen enn noe annet land. Dette skyldes i hovedsak at vi har en pengebinge gjennom vår olje- og gassvirksomhet som vi har kunnet øse av. Det er selvsagt viktig hvordan disse pengene blir brukt. Vi mener at tiden er overmoden for å bruke langt mer til investeringer og infrastruktur.

Den nåværende regjeringen har bevilget stadig mer til disse formålene, men etter vårt syn burde vi ha bevilget langt mer. Uansett vil vi gi ros til Liv Signe Navarsete som virkelig har stått på. Problemet er at hun er sterkt motarbeidet av regjeringens ytre venstrefløy – dvs SV.

Vi vil også gi honnør til vår "boligminister" Magnhild Meltveit Kleppa. Hun har imponert mange.

I byggenæringen er det mange små og middelsstore bedrifter som er familieeid. I mange av disse bedriftene er arveavgift og formuesskatt det store spøkelset. Dessverre har vi i dag en finansminister fra SV som kun ser en person for seg så snart dette temaet bringes frem – og det er dagligvare-Hagen som har tjent seg søkkrik på vanlige folks handel. Han er ikke representativ for de tusener av nøkterne, samfunnsbeviste bedriftseiere i Norge som planter det aller meste av fortjenesten tilbake for å sikre bedrift og arbeidsplasser.

Mange av disse bedriftene er hjørnestensbedrifter i sine lokalsamfunn. Dette er bedrifter som møter stadig flere stengsler – ikke minst gjennom offentlig byråkrati. Politikerne lover mindre papir og færre skjemaer. Hverdagen for de som leder bedrifter i byggenæringen og ellers er at papirarbeidet bare vokser.

Mange i byggenæringen hadde helst ønsket en storkoalisjon mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Det kan man dessverre bare drømme om. Nå er det svært mange i næringen som håper på et skifte – ikke nødvendigvis for å bli kvitt Jens Stoltenberg, men for å bli kvitt SV i regjeringen.

Nå er det opp til folket å avgjøre. I byggenæringen har vi mange mennesker. Vi har mange stemmer. La oss bruke dem. Og husk – det er greit å ha politikere i regjeringen som bryr seg og som er innstilt på å bygge landet videre.

Godt valg!