Bertel O. Steen overtar Fuso Canter

Berthel O. Steen overtar agenturet for de japanske nyttekjøretøyene Fuso Canter.

Mercedes-Benz produsenten Daimler AG eier 85% av den japanske nyttekjøretøyfabrikken Fuso Truck and Bus Co. Bertel O. Steen har en lang nyttekjøretøy historie og er en av Norges toneangivende aktører i dette markedet. Fuso distribueres for en stor del gjennom Daimlers organisasjon i Europa og på forespørsel har Bertel O. Steen besluttet å ta opp dette agenturet.

Bertel O. Steen vil starte opp med salget av Fuso produktene ved introduksjonen av den nye Canter modellen med Euro 5 motor rundt årsskiftet. Produktene fra Fuso Truck and Bus Co vil ivaretas av forretningsenheten Mercedes-Benz Nyttekjøretøy Import.

- Fuso Canter har vært importert av MMC Norge. Salget har vært marginalt og vi har funnet tiden inne for å avvikle importen også fordi lastebilene på sikt endrer navn til Fuso Canter samt at Fuso Truck and Bus Co. eies 85% av Daimler, sier Bernt G. Jessen, Adm. Direktør i MMC Norge AS.

- Det har vært en god dialog mellom MMC Norge og Bertel O. Steen i forbindelse med overtagelsen av agenturet, uttaler Arne Lyslo Kristiansen, Direktør for BOS Import, og fortsetter. - Fuso vil passe godt inn i vår produktportefølje og er et flott supplement til vårt sortiment av lastebiler fra Mercedes-Benz.

Overtagelsen av deleforsyningen er ukomplisert for Bertel O.Steen da Fuso benytter samme logistikksystematikk som Mercedes-Benz produktene fra Daimler. Fra nyttår vil også BOS overta garantansvaret.

Prosessen med forhandlerne vedrørende hvem som skal betjene markedet for Fuso er ikke avsluttet, men avtalene for de største byene vil være på plass i løpet av høsten.