Sju tilbud på Skaberudkrysset

Sju entreprenører leverte tilbud på utvidelsen av Skaberudkrysset fra to til fire felt på E6 i Stange kommune.

Vel 35 millioner kroner skilte tilbudet med lavest pris fra det dyreste tilbudet. Statens vegvesen vil nå vurdere tilbudene og foreta en kontrollregning.

Statens vegvesen er i gang med å utvide E6 til en firefelts veg med midtdeler på strekningen Gardermoen-Kolomoen. Bygging av E6 Labbdalen-Skaberud er således en egen delstrekning i denne utbyggingen, og syv entreprenører la inn tilbud på denne delstrekningen.

Laveste tilbud fra Skanska på 71.074 millioner kroner ligger drøye seks millioner lavere enn nærmeste tilbyder som er Hæhre Entreprenør med tilbudssummen 77.522 millioner kroner tett fulgt av HAB Construction med 79.390 millioner kroner.

Så følger Brødrene Gjermundshaug Anlegg (82.056), ’AF Gruppen (86.568), Rune Øvergård (98.342) og desidert dyrest Håkanes Maskin /Betonmast med 106.272 millioner kroner.

Statens vegvesen vil i tiden som kommer vurdere tilbudene og foreta kontrollregning. Etaten regner med å ha en avgjørelse på hvem som blir tildelt oppdraget innen utgangen av oktober måned.

Delstrekningen Labbdalen-Skaberud er en strekning på i underkant av to kilometer. På denne strekningen skal E6 utvides til en firefelts veg med midtdeler. I tillegg inngår bygging av et toplanskryss og bru over E6.