Ridehuset restaurert

Statsbygg har ferdigstilt rehabilitering og restaurering av stall og ridehus for Rytterkorpset ved Oslo politidistrikt.

Onsdag 9. september overleverer administrerende direktør i Statsbygg Øivind Christoffersen lokalene til Oslo politidistrikt ved politimester Anstein Gjengedal.

Stallen

Rytterkorpset har tilhold i den gamle offisersstallen ved Akershus festning som sto ferdig i 1891. I 1931 ble den tatt i bruk som stall for hærens rideskole, og i 1971 flyttet politiet inn i lokalene. I stallen finner man, foruten stallplasser for Rytterkorpsets hester, kontor, møterom og garderober.

Ridehuset

Ridehuset sto ferdig i 1900 og er utformet i murstein med bindingsverk i mønster. Innvendig har bygningen en takkonstruksjon som består av spinkle smijernsdragere som holder taket oppe i en trekant. For å bedre forholdene i ridehuset er det satt inn vifter som forhindrer dugg når hestene trener. Gulvbelegget er byttet til et voksbasert belegg som ikke virvler opp støv.

Både ridehuset og stallen er fredet, og Statsbygg har under hele rehabiliteringen hatt et tett samarbeid Riksantikvaren.

Statsbygg kjøpte stallen og ridehuset av Oslo kommune i 2006.

Prosjektet

Statsbyggs oppdrag har bestått i rehabilitering av stallen og restaurering av ridehuset. Stallen er på 1200 kvadratmeter, og ridehuset 720 kvadratmeter. Restaureringen av ridehuset startet i januar 2008 og var ferdigstilt i oktober 2008. Rehabiliteringen av stallen startet i november 2008 og ble ferdigstilt i august 2009. Prosjektet har vært gjennomført med samspillskontrakt med Asker Entreprenør AS.