Utvider samarbeidet

Helt siden oppstarten av Mesterhus på 1970-tallet har Mestergruppen og Byggmesterforbundet hatt et nært samarbeid. Partene har nå forhandlet frem en ny samarbeidsavtale.

Bakgrunnen for dette var behovet for å samle eksisterende avtaler i en avtale, oppgradere innholdet samt ønske om utvidet samarbeid på noen områder.

- Særlig er samarbeidet utvidet på det juridiske området hvor juridisk avdeling i Byggmesterforbundet nå vil levere tjenester også til kjedekontorene i de to boligkjedene Mesterhus og Systemhus, samt til enkeltbedrifter i de to kjedene hvor disse ikke er medlemmer i Byggmesterforbundet, sier Byggmesterforbundets daglige leder Frank Ivar Andersen.

- Avtalen vil bedre partenes ressursutnyttelse innenfor felles arbeidsområder, blant annet opplæring, samt øke kunnskapen om- og gi hverandre større styrke og gjennomslagskraft på det boligpolitiske området, sier kjededirektør FO Bolig Arve Solheim i Mestergruppen.

Avtalen er utformet slik at Byggmesterforbundets behov for nøytralitet ivaretas og at premissene i avtalen er slik at den stimulerer til ikke medlemsbedrifter i de to huskjedene til å bli medlem av Byggmesterforbundet.