Strategisk samarbeid

ÅF Kontroll har nå innledet et strategisk samarbeid med Røntgenkontrollen AS i Fredrikstad og Norsk Kran og Redskapskontroll AS i Oslo.

Sammen tilbyr vi det norske markedet et komplett tilbud av tjenester innenfor teknisk kontroll. Dette omfatter ikke-destruktiv prøving (NDT) i forbindelse med tilvirkning og montasje, så vel som avansert og mekanisert prøving for nøyaktig å bestemme tilstanden på større anlegg. Innenfor løfteområdet kan vi sammen tilby et komplett tilbud av tjenester som teknisk kontrollorgan innenfor heis- og maskindirektivet og periodisk kontroll av alle typer løfteanordninger. Også innenfor trykkbeholderdirektivet kan vi tilby tjenester som teknisk kontrollorgan og som tredjepartsorgan i forbindelse med periodisk kontroll av utstyr og anlegg i drift. I tillegg tilbyr vi tjenester innenfor sveiseområdet, bl.a. i forbindelse med kvalifisering og godkjenning av sveiseprosedyrer og sertifisering av sveisere.

ÅF er en ledende teknisk konsulentvirksomhet med kunnskap som baserer seg på mer enn hundre års erfaring. Vi tilbyr kvalifiserte tjenester og løsninger for industriens prosesser, for oppgaver i forbindelse med infrastruktur og med utvikling av produkter og IT-systemer. Vi er også en ledende aktør innenfor inspeksjon og kontroll med vår divisjon og frittstående selskap ÅF-Kontroll AB. ÅF har for tiden ca 4500 medarbeidere. Vårt hovedområde er Europa, men vår virksomhet og våre kunder finnes over hele verden. Omsetningen for 2008 ble på ca 4,6 milliarder SEK.

Divisjon Kontroll inngår i ÅF som et selvstendig tredjepartsorgan og arbeider med stor integritet mot øvrige enheter i ÅF systemet. Våre kunder er representert i alle bransjer og oppdragene spenner fra kontroller innen tivolivirksomhet til kjernekraftverk. Målsetningen er å trygge våre kunders driftsikkerhet og arbeidsmiljø. Antall ansatte i divisjon ÅF-Kontroll AB er ca 500, hvorav 350 medarbeidere hører til det svenske markedet med i alt 25 avdelingskontorer. ÅF-Kontroll AB har også selskaper i Tsjekkia og Baltikum.