Ansvarlig Kollen-byråd dropper høring

Avgått byråd for næring og idrett i Oslo, Anette Wiig Bryn (Frp), kan ikke delta på den åpne Holmenkollen-høringen onsdag i neste uke. I stedet reiser hun på ferie den dagen.

Anette Wiig Bryn måtte gå som byråd 17. august, etter at en rapport avslørte en ny sprekk i Holmenkollen-utbyggingen på 600 millioner kroner.

Komitésekretær Arne Berge i Oslo kommune opplyser til VG at den tidligere byråden for næring og idrett i Oslo ble innkalt til høringen 24. august. Tirsdag meldte hun at hun ikke hadde anledning til å delta, fordi hun reiser på ferie onsdag, samme dag som høringen.

- Vi har ingen formelle virkemidler for å tvinge henne. Men det er rimelig feigt å stikke av når vi prøver å belyse alle fakta i saken. Jeg tror nok dette passer resten av byrådet bra, sier SVs gruppeleder i Oslo bystyre, Knut-Even Lindsjørn til VG.

Det er samferdsels- og miljøkomiteen som arrangerer den åpne høringen. Komitéleder Rune Gerhardsen (Ap) kaller Wiig Bryns beslutning om ikke å møte for «veldig spesiell.»

- Hun er ikke byråd lenger, og da kan vi ikke pålegge henne å møte. Men jeg mener at hun i kraft av sin fortid har noe i nærheten av en plikt til å bidra til en oppklaring av disse spørsmålene, sier Gerhardsen.
Skianlegget i Holmenkollen, som etter planen skal stå klart til Prøve-VM neste år, er nå beregnet til å koste 1,8 milliarder kroner.