Stor interesse for grønn bygningsduell

En sal stappfull av interesserte NTNU-studenter møtte Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg da han onsdag kveld stilte opp i debatt om energiforbruk i bygninger.

 

Også eiendomsutvikler og investor Arthur Buchardt, lederen av miljøorganisasjonen Zero, Einar Håndlykken, og Cathrine Vigander fra arkitektfirmaet Element deltok i debatten på Comfort Hotel Trondheim. Debatten ble ledet av Thomas Numme, kjent fra fredagsprogrammet "Senkveld" på TV 2.

- Bygninger står for 40 prosent av energiforbruket i den vestlige verden og er dermed et stort klimaproblem som dere kan være med å løse, sa Brandtzæg henvendt til studentene fra Norges teknisk-vitenskapelige universitet.

Han la stor vekt på at Hydro bruker hele bredden av sin kompetanse innenfor materialteknologi, energieffektivisering og solenergi i utviklingen av framtidens byggløsninger.

Hydro, som er en av de største leverandørene av energieffektive fasadeløsninger til det europeiske byggmarkedet, kunne i juni i år åpne sitt første energinøytrale bygg i Bellenberg ikke langt fra Stuttgart i Tyskland, et avansert testsenter for løsninger fra Hydros byggmerkevare Wicona.

- Mange tenker på energinøytrale bygninger som framtidens teknologi, men de teknologiske løsningene er tilgjengelige allerede i dag, understreket Brandtzæg.

Arthur Buchardt framhevet de mange forretningsmulighetene som ligger i å utnytte teknologier som kan bidra til lavere energiforbruk og mindre utslipp av klimagasser.

- Jeg er helt overbevist om at hotellgjester i stadig større grad vil foretrekke å bo på hoteller som bruker mindre energi, og at de i en periode kan være villige til å betale litt ekstra for å gjøre det. Det er god butikk å tenke på miljøet, sa Buchardt.

Les mer hos Hydro