Satser på fremtiden

Fremtidige fagarbeidere får nå tilbud om å bruke Byggforskserien og Byggebransjens våtromsnorm aktivt til en meget gunstig pris fra de begynner på skolen til de avlegger fag- eller svenneprøve.

Komplett kilde

Kunnskap og kommunikasjon er sentrale stikkord for å oppnå en effektiv og god byggeprosess. Byggforskserien er en komplett kilde til byggtekniske løsninger, og inneholder tilrettelagte erfaringer og resultater fra SINTEF Byggforsks egen og næringens praksis og forskning. Byggebransjens våtromsnorm er en bransjenorm for planlegging og utførelse av vannskadesikre, funksjonelle våtrom med høy kvalitet og lang levetid. Anvisningene tilfredsstiller funksjonskravene i teknisk forskrift til plan- og bygningsloven, og er sentrale verktøy for å sikre at norske bygninger utføres i samsvar med forskriftene. SINTEF Byggforsk Kunnskapssystemer: http://bks.byggforsk.no

Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) og Byggenæringens Landsforening (BNL) sendte i forrige uke brev til samtlige av landets skoler som tilbyr VG1 Bygg- og Anleggsteknikk. I brevet oppfordrer EBA og BNL skolene til å benytte seg av muligheten til å gi elevene det beste utgangspunktet for en fremtid innen bygg- og anleggsbransjen.

EBA og BNL ser på Byggforskserien og Byggebransjens våtromsnorm som viktige læremidler og arbeidsverktøy for elever og lærlinger. EBA og BNL ønsker derfor, i samarbeid med SINTEF Byggforsk, å tilby disse nettbaserte læremidlene til over 4000 elever ved videregående skoler over hele landet.

- Både Byggforskserien og Byggebransjens våtromsnorm brukes av bedriftene i næringen i dag og det er derfor viktig at elever og lærlinger gjør seg godt kjent med verktøyene tidlig i opplæringsløpet, påpeker kompetansedirektør Jørgen Leegaard i BNL.

Skoleabonnement uten grunnpris, og med elevlisenser til kr 200 per år i et fireårs opplæringsløp, er et tilbud SINTEF Byggforsk håper skal stimulere til økt bruk av Byggforskserien og Byggebransjens våtromsnorm i all byggundervisning.

- Det positive med dette er at skolene får et meget prisgunstig og komplett tilbud til alle sine elever, sier Thomas Norland, kompetanseansvarlig i EBA, i en kommentar.

Byggforskserien og Byggebransjens våtromsnorm, sammen med gode læremidler, vil være et verdifullt supplement og læringsverktøy, for både lærere, elever og lærlinger.

EBA og BNL oppfordrer alle sine medlemsbedrifter til å bruke Byggforskserien og Byggebransjens våtromsnorm.