Dette vil FrP gjøre for byggenæringen

26. august sendte BNL brev til alle politiske partier på Stortinget der de ba om svar på åtte konkrete spørsmål av stor betydning for vår næring.

Samtidig tok BNL direkte kontakt med noen utvalgte politikere og spurte hva de vil gjøre for byggenæringen.

FrP har har nå lagt frem sitt 100-dagers program og svarer på BNLs åtte valgkampspørsmål:

FrP vil ikke videreføre dagens Byggekostnadsprogram i et eget FoU-senter for byggenæringen, de vil bruke langt mer på vei og jernbane enn NTP legger opp til de neste fire årene og formuesskatten skal fjernes for alle.

1) Vil partiet gå inn for at det innføres et skattefradrag for utgifter til energieffektiviseringstiltak i private husholdninger ?

Ja, Frp har i sitt 100 dagers program gått inn for å gi skattefradrag for alternative varmekilder i husholdninger. Vi ønsker også teknologinøytrale støtteordninger fra ENOVA for energieffektiviseringstiltak.

2) Vil partiet øke lærlingetilskuddet?

Ja, FrP vil øke lærlingtilskuddet slik at det blir på samme relative nivå som da Reform 94 ble innført.

3) Vil partiet støtte et eget FoU-senter for byggenæringen?

Nei, FrP vil ha lavere skatter og avgifter for næringslivet som gjør at bedriftene har mulighet til å bruke mer penger på forskning og utvikling.

4) Vil partiet minst følge opp rammene som er lagt i Nasjonal Transportplan i kommende fire-årsperiode?

Ja, men FrP vil bruke langt mer på vei og jernbane enn det Nasjonalt Transportplan legger opp til i kommende fireårsperiode. Vi vil i perioden 2010-2019 bruke nesten 3 ganger så mye som regjeringen, dvs. totalt 902 mrd. kroner. FrP ønsker blant annet å bygge et motorveistamnett mellom de største byene i landet, med 2300 km ny motorvei, og nytt dobbeltspor i hele intercity-triangelet Oslo-Halden, Oslo-Skien og Oslo-Lillehammer. Store deler av FrP sine investeringer utover regjeringens nivå vil finne sted i første fireårsperiode, særlig på motorveinettet.

5) Vil partiet bidra til at større vei - og jernbaneprosjekter fullfinansieres fra oppstart, slik at raskest mulig framdrift kan sikres?

Ja, FrP vil ha slutt på dagens klattepolitikk, og ønsker isteden å bygge lange sammenhengende traseer av gangen. Dette vil sikre bedre fremdrift, bedre ressursutnyttelse og mer helhetlig planlegging. I tillegg til fullfinansiering av store enkeltprosjekter fra oppstart, ser vi for oss at entreprenører kan forskuttere veibygging gjennom OPS der staten betaler for bilistene.

6) Vil partiet gå inn for å avvikle formuesskatten, enten helt eller kun for arbeidende kapital, i løpet av kommende stortingsperiode?

Ja, FrP går inn for å fjerne formueskatten for alle.

7) Vil partiet gå inn for at det stilles kompetansekrav til bedriftene i byggenæringen?

Ja, men FrP er skeptisk til nye reguleringer for næringsvirksomhet som kan svekke konkurransen.

8) Vil partiet gå inn for å forsere prosjektering og oppstart av større offentlige byggeprosjekter som omsorgsboliger, sykehjem og studentboliger?

Ja, Frp vil bruke mer midler på dette. Vi ønsker å gi gamle som har vært med på å bygge dette landet et verdig lovfestet tilbud, det forutsetter fortgang i utbygging av tilbud til disse.