Åpner Oppdølstranda for kolonnekjøring

Statens vegvesen åpner mandag morgen riksvei 70 forbi Oppdølstranda på Nordmøre for kolonnekjøring.

Veien har vært stengt på grunn av ras og sikringsarbeider. Det pågår fortsatt bygging av flere fanggjerder i området, men Statens vegvesen mener det er forsvarlig å åpne veien for en styrt trafikkavvikling før dette arbeidet er utført. Det vil likevel ikke bli tillatt med busstrafikk i kolonne foreløpig.

Mellom klokken 18 og 08 blir det åpent for fri ferdsel på veistrekningen. Fra 5. september vil det også være fri ferdsel lørdager og søndager.

Distriktsveisjef Jan Arild Johansen opplyser til NTB at veien har vært helt stengt siden det siste raset gikk 16. juni i år. Det gikk også et ras i området 5. juni i år og 24. august i fjor, da det også oppsto alvorlig personskade.

- Vi har engasjert Multiconsult til en gjennomgang og har gjennomført flere sikringstiltak allerede. Blant annet er store steinblokker i fjellet fjernet. Vi mener det er forsvarlig å åpne for kolonnekjøring samtidig som resterende sikringsarbeider blir fullført, sier Johansen til NTB.

Arbeidet med en tunnel forbi det rasfarlige området er fremskyndet med to år etter at samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) engasjerte seg direkte i saken. En tunnel kan stå ferdig i 2012/2013, ifølge Statens vegvesen.