Ikke grådig

Veidekke-direktør Terje Venold ønsker å presisere entreprenørenes rolle i etterkant av Holmenkollen-overskridelsene.

I sin egen blogg skriver Venold om Kollen-sprekken under tittelen "Debatten som forsvant". Han tar til motmæle mot Oslo-polikere som har hevdet at mye av overskridelsene kommer fra "grådige entreprenører" som fakturerer med gaffel.

Med utgangspunkt i egen kontrakt redegjør han for hvordan prosjektet har blitt styrt og om merkostnadene i Veidekkes kontrakt.

­- Så langt beløper merkostnader grunnet pålagte endringer seg til ca. 15 millioner kroner totalt på vår kontrakt. Fortsatt gjenstår noe arbeid før ferdigstillelse, men ikke av et omfang som vil overraske verken oss eller utbygger, skriver han.

- Det er med andre ord ikke tilfeldigheter som styrer oppgaver og fremdrift, og de merkostnader som måtte følge på vårt oppdrag er på ingen måte av en dimensjon som burde gi grunnlag for billige politiske poenger. Da synes jeg heller man skulle reise spørsmål ved det faktum at summen av alle tildelte utførelseskontrakter ikke utgjør mer enn i underkant av 800 millioner kroner, eller drøyt 60 % av basiskalkylen. Det resterende beløpet gir rom for mange rådgivere og konsulenter, avslutter Venold.