Ansatt som konsernsjef

Karsten Bomann Jonsen er nå ansatt som konsernsjef i Selvaag Gruppen etter å ha vært konstituert i stillingen siden nyttår.

Her etterfulgte han annen generasjon Ole Gunnar Selvaag som før jul trakk seg tilbake fra det operative arbeidet for å konsentrere seg om aktivt styrearbeid.

Den 58 år gamle siviløkonomen Bomann Jonsen har 23 års erfaring fra familieselskapet. Han kom til Selvaagbygg som økonomidirektør i 1985 fra Løvenskiold-Vækerø hvor han var MA-direktør. Etter fem år ble han konserndirektør for forretningsutvikling hvor Tyskland-engasjementet, sementaktøren Embra, isolasjonsprodusenten Isolitt samt kjøkkenleverandøren Norema inngikk. Siden har han vært styreformann i en rekke av Selvaag Gruppens selskaper. Han har også vært en viktig drivkraft bak etableringen av City Self-Storage.

I forbindelse med omorganiseringen knyttet til generasjonsskiftet hadde Bomann Jonsen ansvaret for økonomi og finans i selskapet fra sommeren i fjor frem til han ble konstituert som konsernsjef.

Selvaag Gruppen er et familieselskap som eies av Ole Gunnar Selvaag og hans to sønner Olav H. Selvaag og Frederik Selvaag. Begge sønnene har stillinger som konserndirektører i selskapet.