God underliggende drift

2008 ble et år med god underliggende drift for Dr.techn.Olav Olsen, men resultatet preges av et ekstraordinært tap.

- Den ordinære drift i 2008 har gitt meget god avkastning, bedre enn hva som er vanlig, både i offshoremarkedet og i byggmarkedet, med 25,7 mill.kr., eller 14 prosent av omsetningen. Det store tapet vi led ved konkursen i MPU Offshore Lift ASA har imidlertid medført et negativt resultat totalt sett, sier Tor Ole Olsen i Dr.techn.Olav Olsen til Byggeindustrien.

Ordinært resultat før skatt ble -39,5 mill.kr., inklusive tap på 65,2 mill.kr., hvorav 46,3 mill.kr. er tap på fordringer og resten på aksjer.

OO finansierte deler av tapet gjennom et lån av moderat størrelse, slik at underleverandørene kunne få betalt.

Til tross for disse store utfordringene har vi klart å imøtekomme alle kreditorer og deres krav, og vi har opprettholdt normal drift, fortsetter han.

- Det er god kontroll på den finansielle situasjonen og på likviditeten. Første halvår av 2009 har forløpt som planlagt, bedre enn markedsgjennomsnitt, sier Olsen.

Dr.techn.Olav Olsens (OO) virksomhet er rådgivende ingeniørvirksomhet innen bygge- og konstruksjonsteknikk, på land og i det marine miljø. Selskapet har kontor på Lysaker i Bærum kommune.

Firmaet er organisert i to produksjonsavdelinger: bygg & anlegg, offshore samt funksjoner for teknologi og forretningsutvikling.

OO er en av Norges største aktører innen konstruksjonsteknikk, og er "smale" i den forstand at all fokus er på konstruksjoner og ikke på alle andre disipliner.

- Men type konstruksjoner er veldig vid, fra landbaserte via marine til offshore konstruksjoner. Det er kompetansegivende å overføre erfaringer innen teknologi og prosjektgjennomføring mellom så forskjellige markeder som dette, sier Olsen.

Utover tradisjonell byggeprosjektering har OO særskilt kompetanse innen rehabilitering, tilstandsvurdering og taksering av bygg og konstruksjoner på land og i vann. Blant annet innen prosjektering for rehabilitering og ombygging av verneverdige bygg der fasader skal bevares, samt rehabilitering av industrianlegg uten produksjonsavbrudd. OO har også kompetanse innen miljøriktig prosjektering, riving og bygningssanering.

OO arbeider med offshore konstruksjoner av alle slag, bunnfaste og flytende, for olje og gass og for fornybar energi, og i stål og betong. Spesielt innen offshore betongkonstruksjoner er OO langt fremme i verdensmålestokk, etter nesten 40 år med utfordrende prosjekter. Konseptutvikling og analyser av marine konstruksjoner, inklusive kobling struktur, hydrodynamikk og geoteknikk er krevende oppgaver. OO har i løpet av de senere årene bygget opp et stort miljø på is og arktiske farvann, da mye av verdens energi ligger der.