Narrespill

Det at utbyggingen av den nye Holmenkollbakken ville sprekke, var det svært mange eksperter som sa på forhånd. Flere mener at sprekken kan bli langt mer enn 600 millioner kroner som er overskridelsen så langt. Opposisjonspolitikerne i Oslo kaller dette hovedstadens største byggeskandale gjennom tidene. Vi skal ikke være med i noe politisk polemikk - det er også valg snart, men denne overskridelsen er også et problem for byggenæringen generelt. Vi får et dårlig rykte nettopp ved slike oppslag.

Nå har den unge kvinnelige byråden fra FrP som hadde ansvaret for utbyggingen, tatt konsekvensen og gått av. Vi skal på ingen måte forsvare byråden, men det er også noe med de rådene som er gitt i denne saken. Noen fagfolk har måtte vite hvordan dette ville ende lenge før bomben smalt. Dersom noen ansvarlige fagfolk har visst det hele tiden, men latt være å gi beskjed for ikke å lage kluss i fremdriften, er dette også alvorlig.

Vi har bygget mange kompliserte idrettsanlegg rundt om i Norges land som er levert både til rett pris og til rett tid. Når dette luftige prosjektet ble valgt, ante vi at noe galt kunne skje. Vi synes det var et spennende prosjekt som vant, men da burde man fra starten av også kunne regne ut hva dette ville koste til syvende og sist. Den ørkesløse diskusjonen mellom Oslo kommune og Staten om hvem som skulle betale regningen var også ødeleggende i prosessen. Etter vårt syn har noen drevet et narrespill i denne saken - bevisst eller ubevisst.

Nå må man bare ta i det sure eplet. Kommunen må låne mer penger for å få Holmenkollen ferdigstilt. Men at dette vil gå ut over andre sektorer er jo selvsagt.