Holmenkollen: Flere overskridelser kan komme

Oslo kommune skal ta opp nye lån for å dekke overskridelsene i Holmenkollen. Ny byråd for næring og idrett, Jøran Kallmyr (Frp), kan ikke love at dette blir de sisteoverskridelsene.

Kallmyr tar over etter Anette Wiig Bryn (Frp), som mandag trakk seg med umiddelbar virkning på grunn av kostnadssprekken.

- Vi må jobbe hardt for å ikke få noen flere overskridelser, men jeg kan faktisk ikke garantere at det ikke kommer flere. Nå har vi fått bevist flere ganger at de kostnadsrammene som ble satt opp, ble sprengt, så vi er nødt til å se prosjektet skride fram før vi kan sette en endelig prislapp på det, sier Kallmyr til NTB.

Han sier han kommer til å legge fram en rapport om hva som har gått galt i denne saken. Men det aller viktigste er at Oslo får til et skikkelig ski-VM i 2011.

- Vi må også få til gode anlegg i Holmenkollen som kan brukes i alle år fremover, både til verdenscup og andre skirenn, sier han.

Nye lån
Byrådsleder Erling Lae (H) lover at andre kommunale prosjekter ikke skal lide på grunn av de store overskridelsene. Denne uka kommer byrådet til å fremme forslag for bystyret om at prosjektet fullføres slik at ski-VM kan avholdes som planlagt i 2011. Dette skal ikke gå ut over andre sektorer i Oslo kommune, bedyrer Lae.

- Vi kommer ikke til å foreta endringer i budsjettet, men ta opp nye lån for å dekke overskridelsene på 600 millioner kroner, sier Lae til NTB.

- Ingen hjelp
Han har ingen illusjoner om å få hjelp fra staten.

- Dette skulle være et spleiselag, 50-50 med staten. Slik ble det ikke. Nå har ikke vi tid til lange diskusjoner med staten, dette ordner vi opp i selv, sier Lae.

Byråd Jøran Kallmyr (Frp), som tar over ansvaret for næring og idrett, er skuffet over statens innsats for ski-anlegget i Oslo.

- Staten har vist seg å være utrolig gjerrig i denne saken, og jeg syns det er utrolig synd at ikke staten er villig til å bidra mer til det som jo er et nasjonalanlegg, sier Kallmyr til NTB.

Berømmer Wiig Bryn
Erling Lae sier han tar til etterretning at byråd Anette Wiig Bryn trekker seg som følge av denne saken, men vil ikke kritisere henne personlig.

- Det er nå politikkens brutale verden at du står politisk ansvarlig for noe du personlig ikke kunne gjort noe med, sier Lae. Han berømmer Wiig Bryn for å ha satt i verk tiltak som skulle bremse overskridelsene - selv om tiltakene viste seg å være altfor svake.

Kallmyr tror det vil by på store utfordringer å ta over ansvaret.

- Vi skal jobbe ganske hardt for å få til rennene i vinter, men jeg er helt fast bestemt på at vi skal få til et fantastisk ski-VM i 2011, sier Kallmyr, som også er byråd for miljø og samferdsel i Oslo.