Et glimrende tiltak

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete likte det hun så da hun besøkte Barnas Byggskole som blir arrangert av NCC.

- Jeg synes dette er et glimrende tiltak. At ungene får lære litt mer om praktiske fag er veldig positivt ikke minst fordi vi trenger dyktige folk inn i disse fagene i fremtiden. Senterpartiet ønsker også mer praktiske fag inn i ungdomsskolen fordi vi mener det kan hindre det frafallet i videregående skole som vi ser øker år for år. Noen har teoretiske evner mens andre har praktiske evner. I dag er det veldig mye teori som er vektlagt, sier Navarsete til Byggeindustrien.

Samferdselsministeren satte ekstra stor pris på at asfaltutlegging og veivedlikehold er en av aktivitetene barna får være med på under NCCs byggskole.

Det er fjerde året NCC arrangerer byggskole for barna og skal vi tro Peter Gjørup administrerende direktør i NCC Construction vil det bli ny byggskole neste sommer.

- Vi fortsetter med dette fordi vi synes det skaper mye positivitet både rundt bygging som fag og selvsagt også NCC, sier han.

Barnas Byggskole var opprinnelig et tilbud til barn av NCC ansatte, men etter hvert har arrangementet blitt knyttet opp mot ulike skoler.

- I år er det 25 NCC barn og 25 elever fra Gran skole i alderen fra 8 til 12 år som er med, forteller Gjørup.

I løpet av de fem dagene byggskolen foregår skal elevene blant annet bygge et amfi i tilknytning til skolen.

Også i Bergen blir det arrangert Barnas Byggskole denne sommeren. Der samarbeider NCC med Christi Krybbe skole og hovedoppgaven for barna er å sette opp et kanoskjul ved Skomakerdiket på Fløyen.